Projecten

Alle projecten waar wij sponsoring voor nodig hebben zijn hier te vinden. De sponsorprojecten hebben elk een andere doelgroep binnen het D.J.T. huis, maar zijn allemaal even welkom.

Op deze pagina ziet u het overzicht van alle Droom Je Thuis sponsorprojecten.

Project 1. Tilsystemen

Voor een aantal bewoners zal er een tilsysteem nodig zijn.

Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen, ontstaat een zogenaamd XY systeem waarmee de lift een groot vlak kan bereiken. De systemen kunnen aan elkaar worden gekoppeld zonder het bedienen van schakelaars, het systeem volgt volledig automatisch. Wij verwachten dat er minimaal 6 X-Y  liften zullen moeten worden aangeschaft.

Totale kosten €57.362,-

Tussenstand

Euro

Project 2.  Snoezel-Ontsp.ruimte

Onze bewoners zijn zeer gebaat met het hebben van een snoezelruimte. Een ruimte waar zij tot rust kunnen komen in volledige ontspanning. De oppervlakte van deze ruimte is ongeveer 15 m².

Totale kosten €65.852,-

Project 3. Domotica

Slimme en betrouwbare videomonitoring is noodzakelijk voor de jongeren. Deze toepassing is nodig in de 12 afzonderlijke appartementen, zodat de zorgmedewerkers direct beeld krijgen van calamiteiten en noodsituaties of indien ondersteuning anderszins nodig is. De inzet van de nieuwste generatie camera’s maakt inzet als multisensor mogelijk, zodat naast de videobewaking ook audiobewaking kan plaatsvinden. Voor de jongeren is een zodanig ‘slim’ systeem onontbeerlijk. Te denken valt aan een jongere die ’s- nachts hulp nodig heeft. Door te roepen c.q. stemgeluid te maken wordt de zorgmedewerker gealarmeerd, waarna de nodige zorg en/of ondersteuning kan worden geboden.

 Totale kosten €130.970,-

Tussenstand

Euro

Project 4. Toegang-systemen

In onze woning zullen de deuren middels enkele of dubbele draaideurautomaten bediend moeten worden in trekkende of duwende uitvoering en zelfsluitend bij spanningsuitval. De deurautomaat kan door diverse impulsgevers worden bediend, variërend van infrarood en radiografisch tot drukknoppen. Programmering kan via de deurautomaat zelf om diverse opties te selecteren zoals push and go, aanwezigheid detectie, foutcode meldingen etc.

De verwachting is dat er 17 draaideur automaten nodig zijn.

Totale kosten €35.643,-

Project 5. Liftinstallatie

De bewoners van het Droom Je Thuis huis zijn in meerderheid niet in staat om trappen te belopen en zijn dus altijd aangewezen op een lift installatie.

Totale kosten €63.592,-

Tussenstand

Euro

Project 6. Sport-Spel en ontsp. ruimte

De brede gangen op de 1e en 2e verdieping zullen ingericht worden als sport- spel en bewegingsruimten voor de bewoners. Te denken valt aan een loopband, airhockeyspel, pooltafel, schuiftafeltennistafel en diverse aangepaste fitnessapparaten. Vanwege de beperkingen van de bewoners zullen deze activiteiten hoofdzakelijk ‘binnenshuis’ moeten plaatsvinden. In overleg met fysio- en ergotherapeuten zal fitnessapparaten worden aangeschaft die afgestemd zijn op onze doelgroep.

Totale kosten €96.226,-

Tussenstand

Euro

Project 7. Meerkosten Wooninitiatief

Er is extra geld nodig om de meerkosten van het wooninitiatief t.o.v. de reguliere bouwkosten in de sociale sector gefinancierd te krijgen. Deze meerkosten (bouwkundige kosten voor bijv. brede gangen, woonkamers, keuken, voorraadruimte) bedragen 15%-20% van de reguliere bouw- en grondkosten. De bouwkundige kosten die behoren bij de projecten zijn aan de projecten toegerekend. De verhuurder van het gebouw neemt ook een substantieel deel voor zijn rekening. 

De meerkosten na toerekening bedragen €169.896,-

Tussenstand

Euro

Project 8. Meubilair gezamenlijke woonkamers en inrichting keuken

De 12 appartementen van het Droom Je Thuis huis zullen individueel worden ingericht door de jongeren. De twee gemeenschappelijke woonkamers zullen echter extra moeten worden ingericht. De bewoners zullen vaak gebruik gaan maken van de gezamenlijke woonkamers voor de maaltijden, thee/koffie drinken, sociale interactie en huisvergaderingen. De woning zal gebouwd worden in 2 etages waarbij 6 jongeren één woonkamer delen. De 6 banken en 2 eettafels met stoelen dienen te bestaan uit duurzaam materiaal wat makkelijk te reinigen is (anti-bacterieel en brandvertragend). Ook andere meubels en stoffering (salontafels, kasten, lampen, tv’s en gordijnen/vintage/luxaflex) zijn nodig voor een huiselijke inrichting.

Daarnaast zal er een groot keuken tussen de gezamenlijke woonkamer ingericht worden die geschikt moeten zijn voor voedsel bereiding voor (2x) 6 cliënten en hun begeleiding.

Dit alles betekent een kostbare aanschaf die de bewoners niet zelf kunnen betalen en waarvoor wij financiële steun zoeken bij sponsoren.

 Totale kosten €140.948,-

 

Tussenstand

Euro

Tussenstand

Voltooid

Euro

Project 9. Rolstoelbus

Wij maken in de logeerweekenden regelmatig gebruik van busvervoer tijdens uitstapjes. Tot nu toe zijn we hiervoor aangewezen op een taxibusje.Een grote wens van ons is om het vervoer van cliënten zelf ter hand te nemen middels een eigen (tweedehands) rolstoelbus. Wij verwachten dat het vervoer van onze kids in de toekomst alleen maar gaat toenemen, zeker als ons wooninitiatief gerealiseerd is. Het geld dat nu uitgeven wordt aan taxivervoer willen wij liever investeren in het uitbreiden van de logeermogelijkheden. Met een eigen rolstoelbus zijn we als Stichting onafhankelijk van taxibedrijven en worden de mogelijkheden tot uitjes verder uitgebreid. Zo kunnen we onze kinderen nog meer laten genieten van het logeren.

Totale kosten €25000,-

 

KvK: 70048916

© Stichting Vrienden van Droom Je Thuis

IBAN: NL94 RABO 0325 0358 57