Jesse, dit is zijn verhaal.

Jesse (1997) is een vrolijke en spontane jongeman en heeft t.g.v. een DNA mutatie aan het CHD4 gen een aantal beperkingen zoals een ontwikkelingsachterstand en een aantal lichamelijke defecten, waarvan de opvallendste heupdysplasie van beide heupen is. Daarom gebruikt hij, met name voor de grote afstand, een rolstoel. Rond het huis lukt het lopen goed en als hij wat verder weg wil gebruik hij een rollator of zijn elektrische driewielfietsJesse wil graag weten wat er zoal om hem heen gebeurt en dat vraagt hij dan. Hij houdt van kletsen maar wordt door zijn gepraat wel snel overschat. De mensen denken dan dat hij meer aan kan. Maar de mensen die weten hoe hij in elkaar zit houden rekening met hem.

Hij is echt een gezelschapsmens en houdt van samen iets doen zoals fietsen, keyboard spelen, korfballen, zwemmen, tv kijken, op stap met vrijwilligere begeleiders , logeren bij Oma en natuurlijk logeren bij Droom Je Thuis. Maar lekker lezen en muziek luisteren zijn ook geen straf voor hem.

Jesse heeft op het S.O. en V.S.O. gezeten en nu werkt hij 4 dag per week bij de dagbesteding van Ipse de Bruggen op 2 locaties. Hij maakt hier keramieken schalen en andere mooie voorwerpen en doet diverse werkzaamheden in de bakkerij. Hij vindt het werk erg leuk en gaat er met plezier naar toe.

Hij gaat nu iedere maand logeren op park Vlugtenburg met Droom Je Thuis en daar kijkt hij altijd naar uit. De groep is erg leuk en hij heeft daar nieuwe vrienden gemaakt. In 2022 hoopt hij samen met hen in het nieuwe Droom Je Thuis Huis te gaan wonen. Dat lijkt hem in het begin best wel spannend maar ook heel leuk.