Maart 2023

Op 8 maart is het DJT-huis door bouwbedrijf Verbalen opgeleverd en overgedragen aan de nieuwe bewoners.

Februari 2023

Aan de bedrading voor elektriciteit, internet, zorg oproep systeem en al wat meer wordt de laatste hand gelegd. In de appartementen worden de kitchenettes geplaatst. De grootkeuken word afgeleverd en geplaatst.

Bij de entree wordt een luifel aangebracht en de binnendeuren worden opgehangen. Op het dak worden de ventilatiekanalen geverfd met polyester verf en de zonnepanelen en warmtepompen worden ingeregeld. 

Januari 2023

De afwerking is nu in volle gang. De vloerbedekking wordt gelegd en waar nodig gelijk weer afgedekt met folie ter bescherming. Zie foto’s voor het resultaat. De booster units van de warmtepompen worden in de werkast van de appartementen geinstalleerd. Buiten het bouw in men begonnen met het aanleggen van het nuts tracé. 

December 2022

Al het steigerwerk is nu afgebroken en de buitenmuren zijn gevoegd. Buitenkozijnen zijn van glas voorzien. Het tegenwerk in de natte ruimten is gereed. Op de foto’s is de woon en slaapkamer en ook de  badkamers in de appartementen te zien, evenals de betegelde snoelzel badkamer en de sanitairgroep die in de sportruimte is gepositioneerd. De wandtegels in de grootkeuken zijn in visgraat aangebracht. De gangzone op de bovenste verdieping is mooi ruim en wit. Ook en van de gemeenschappelijke woonkamers ziet er strak uit. Aan de voorzijde van het gebouw is de aannemer bezig met het aanbrengen van de rioleringen en het voorbereiden van het wegdek dat later bestraat gaat worden.

November 2022

In november zijn de meeste metal-stut wanden in de appartementen en gezamenlijke ruimten afgesloten met gipsplaten waardoor hde ruimte opeens een echte woon of slaapkamer is geworden. De badkamers zijn betegelt en de kozijnen zijn geplaatst en voorzien van dubbel glas. Het afwerken van de buitenmuren is nu echt begonnen. Nu het voegwerk bijna gereed is ziet het gebouw nu al heel fraai uit zeker nu de stellingen aan de buitenzijde ook zijn afgebroken.De stukadoors zijn begonnen met het afwerken van de wanden in de gangen en appartementen.

Oktober 2022

Nadat vorige maand alle cementen dekvloeren waren gestort is de aannemer begonnen met het plaatsen van de z.g. metal-stut wanden in de appartementen, het op de juiste positie aanbrengen van elektriciteit, internet en domotica kabels, leidingen en dozen in de wanden waarna de constructie wordt afgewerkt met isolatie en gipsplaten. In de overige ruimtes zijn o.a. de tussenkozijnen geplaatst. Het metselen aan de buitenmuren is gestaag doorgegaan en eind deze maand hoopt men het meeste metselwerk af te ronden waarna in de nieuwe maand aan het voegwerk kan worden begonnen.

September 2022

Begin september zijn allen vloerverwarming-leidingen aangebracht en is een begin gemaakt met het aanbrengen van de cementen dekvloeren in alle ruimten van het gebouw. Aan de buitenzijde wordt de gevelisolatie aangebracht en is men begonnen van het opmetselen van de buitenmuren. Onze architect heeft door het gebruik van 2 kleuren metselstenen, metselpatronen en voegwerk getracht om het hele gebouw zo’n uitstraling te geven dat die ervoor zorgt dat het Droom Je Thuis-gedeelte van het complex duidelijk wordt onderscheiden van de 8 één persoonsappartementen aan de westzijde hiervan.

Augustus 2022

Half augustus was de bouwvakantie afgelopen en zijn de bouwvakker met hernieuwde energie weer aan de slag gegaan. Een grote kraan van de firma Boekenstein is gekomen om de metselsten over het werk te verdelen en begon daarna met het inhangen van diverse kozijnen. In de gangzone en appartementen stonden de vloer-isolatieplaten reeds gereed en is men begonnen met het leggen van de platen op de ruwe vloeren. Op de isolatieplaten worden later de vloerverwarming-leidingen gebeugeld waarna het geheel dan met een cementen dekvloer wordt afgesmeerd.

Juli 2022

De maand juli is voornamelijk gebruikt om het dak waterdicht te maken voordat de bouwvakantie gaat beginnen. Aan de binnenzijde van het gebouw zijn in allen appartementen en ander ruimten alle stempels weggehaald waardoor je nu echt een beeld krijgt hoe breed de gangzone wordt. Ook is de bezem ter hand genomen en na het aanvegen ziet alles er nu al super schoon uit. Petje af voor onze aannemer Verbakel die naast vakkundig werken ook netjes en schoon werken hoog in het vaandel heeft. Op 23 juli zijn alle harde werkers aan hun wel verdiende zomervakantie begonnen. Fijne vakantie mannen!

Juni 2022

8 juni was het zover. Alle leidingen, kanalen en al wat nog meer was verwerkt tussen de wapening van het dak en afgedekt met wapeningsnetten van staal. Laat het beton maar komen. En woensdag 8/6 was het zover. De enen na de andere betonmolen verliet leeg het terrein en rond half twaalf werd onder toeziend oog van Jesse en Rens de laatste vierkante meter volgestort. Het hoogste punt van het Droom Je Thuis-huis is bereikt en de vlag werd gehesen. Vanwege het slechte weer werd het pannenbier feestje 2 dagen  verplaatst. Vrijdag werd na een rondleiding door het bebouw, waarbij alle aanwezige kanjers een kijkje in hun toekomstige appartement konden nemen, getoast op dit hoogtepunt. Over 7 maanden kan het gebouw gereed zijn indien later in het jaar de weersomstandigheden in de herfst en winter geen roet in het eten gooien.

Mei 2022

Na uitharding van het beton in de vloer van de tweede verdieping gaan de bouwers weer verder met de laatste 6 appartementen. Het blijft bijzonder dat slechts 2 man dit werk doen. De gasbeton blokken van toch wel indrukwekkend formaat worden met een klein kraantje opgepakt. De ene persoon bedient dit kraantje en zwaait het blok naar de ander man die reeds lijm op de gepositioneerde onderblokken heeft gesmeerd. Men laat het blok op de juiste plek zakken en stelt deze waterpas om vervolgens het volgende blok te pakken. In 5 dagen tijd worden zo door slecht 2 personen de appartementen opgebouwd. Mooi werk heren! Halverwege de maand mei staan de appartementen waarna de  dakdelen op hun plaats worden gelegd. Ondertussen worden op de ondergelegen verdiepingen de eerste gevel elementen gepositioneerd. Als je nu in een appartementen of in de grootkeuken komt waarin een gevelelement is aangebracht krijg je nog meer het gevoel hoe ruim het gaat worden. Eind mei is men nog druk bezig met het verwerken van de noodzakelijke leidingen en kanalen in het dak maar het schiet op. Wij kijken uit naar het storten van het beton in het dak want als dat is gebeurd is er pannenbier. Een klein feestje in het verschiet.

April 2022

Nu de vloerdelen op de wanden van de appartementen op de 1e verdieping zijn gelegd gaat het aanleggen van alle waterleidingen, afvoeren, ventilatiekanalen, verwarmingsbuizen en elektrische bedrading weer verder. In alle wanden van de betreffende ruimtes worden sleuven gefreesd waarin nu nog loze leidingen en schakeldozen worden aangebracht. Tenslotte wordt eins april de vloer weer afgestort met beton en is de ruwbouw van weer een verdieping gereed.

Maart 2022

Nadat de vloerdelen van de 1e verdieping waren gepositioneerd zijn de installateurs van Electravon en Schouten Techniek Groep verder gegaan met het aanbrengen van allen elektrische leidingen, ventilatiekanalen, verwarmingsbuizen, water en afvoerleidingen. Dit is werkelijk een hele klus en het levert een wirwar van leidingen en buizen op die allen labelt worden aan het begin en einde om verwarring te voorkomen. Half maart was men zo ver gevorderd dat de wapening matten als laatste op de vloerdelen gelegd werden waarna de vloerdelen afgestort konden worden met beton. Nadat het beton 3 dagen was uitgehard begon de volgende fase van het optrekken van de wanden van de eerste appartementen. En ook dat gaat snel want binnen 2 weken waren alle appartementen op de 1e etage zichtbaar en gereed om de vloerdelen van de 2e etage te dragen. Zo gaat gestaag alles door en krijgt het gebouw steeds meer vorm.

Februari 2022

Nadat eind januari het beton voor de fundatiebalken is gestort en de riolering en waterleidingen die in de diverse kruipruimtes geïnstalleerd moet worden is aangebracht is in de nieuwe maand verder gegaan met het plaatsen van de breedplaat vloerdelen. Nadat de naden en kieren met beton zijn afgestort is met begonnen met het bouwen van de binnenmuren. Dit geeft gelijk een ander beeld van de indeling van het gebouw.In de 3e week van februari stonden alle binnenmuren overeind. Hierna werden de vloerdelen van de 1e verdieping aangevoerd en met een grote kraan op hun plek gelegd.

Januari 2022

In het nieuwe jaar is begonnen met het uitgraven van de koppen van de fundatiepalen.

De bekisting en wapening voor de fundatiebalken wordt gemaakt en eind januari wordt het beton gestort waarna aansluitend de kanaalplaten op de gemaakte fundatiebalken wordt gelegd.

December 2021

 

Nadat er na het aanbrengen van de eerste 2 buispalen problemen ontstonden t.g.v. spanningswater en bleek dat het gekozen palen systeem toch niet schikt was is na onderzoek gekozen vor het hydraulisch de grond indrukken van prefab palen door de firma Drukpaal.nl. Op 13 december is hiermee begonnen en op dinsdag 21 december zaten alle palen in de grond. De laatste paal was voorzien van de namen van alle toekomstige bewoners.

November 2021

 

Op maandag 1 november is begonnen met de bouw van het DROOM JE THUIS-HUIS.

Nadat afgelopen augustus alle bezwaren tegen de bouw definitief waren verworpen door de rechtbank en de bouwvergunning in september onherroepelijk was geworden stonden alle seinen op groen om met de bouw te beginnen. 

Helaas was de agenda van de firma Hylkema, het bedrijf dat de funderingspalen in de grond zal aanbrengen, volgeboekt tot eind oktober waardoor niet voor begin november met het schroeven van de palen kon worden begonnen.

Maar nu is het zover en vandaag 1 november ging de eerste echte paal, van de ruim 40 die geplaatst gaan worden, de grond in.

Juni 2021

 

Op 4 juni is  de (symbolische) 1e paal geslagen van ons Droom Je Thuis-huis. Hier hebben wij lang op gewacht en nu het zover is zijn wij super blij. Begeleid door de knal van een confettikanon is een begin gemaakt met de bouw van het Droom je Thuis-huis in Naaldwijk.

Voorzitter Kees Quak sloeg samen met Wethouder Cobie Gardien van ruimtelijke ordening de eerste (symbolische) paal op de bouwplaats aan de Zuyt Brugge in Naaldwijk. De feestelijke gebeurtenis werd gadegeslagen door de 12 toekomstige bewoners van het huis samen met hun ouders en een 10 tal genodigden. T.g.v. corona beperkingen mochten helaas niet meer mensen hierbij aanwezig zijn.

Maart 2021

 

De tekeningen en plattegronden van het DJT huis worden steeds nauwkeuriger en definitiever. Echter kleine aanpassingen vinden nog steeds plaats. 

Via de link hiernaast kunt u de laatste stand van zaken inzien van de buiten zijde van het gebouw en van de plattegronden.

 

Februari 2021

 

Gemeenteraad Westland geeft, na beantwoording zienswijzen, in Raadsvergadering met algemene stemmen definitief akkoord aan de “Verklaring Van Geen Bedenkingen” voor de bouwplanprocedure Droom Je Thuis-huis.

De voorbereidingen voor de bouw gaan door en wij hopen eind mei/begin juni zover te zijn met de voorbereidingen dat wij de eerste van vele palen van het DJT huis de grond in kunnen boren.

Oktober 2020

 
In de raadsvergadering van 22 september heeft de gemeenteraad officieel haar akkoord heeft gegeven aan de “Verklaring Van Geen Bedenkingen” voor de bouwplan procedure. Op 16 oktober 2020 is het ontwerpbesluit gepubliceerden en, op de in de Gemeente Westland gebruikelijke wijze, bekendgemaakt.
 
Wij hopen eind van dit jaar de definitieve bouwvergunning te mogen ontvangen waarna dan begin 2021 kan worden gestart met de bouw van ons Droom Je Thuis-huis.

April 2020

Onder de begeleiding van onze projectleider Guido van Arkel is het voorlopig ontwerp
inmiddels naar de definitieve fase gebracht. De architect heeft de tekeningen aangepast
en meer gedetailleerd. Tevens heeft nadere afstemming plaatsgevonden met de
gemeentelijke stedenbouwkundige en de welstandscommissie. Gelijktijdig hebben een
aantal onderzoeken plaatsgevonden door externe bedrijven, welke nodig zijn voor het
aanvragen van de omgevingsvergunning (bouwvergunning). U moet dan denken aan
stikstofberekeningen, brandveiligheidsonderzoek, constructieberekeningen, Pfasonderzoek etc.

Begin april zijn de definitieve tekeningen van de architect met alle verslagen van de
onderzoeken ingediend en is de formele procedure opgestart. Het betreft een
zogenaamde bouwplanprocedure, teneinde de bestemming van de grond te wijzigen.
Gelijktijdig wordt de omgevingsvergunning (bouwvergunning) aangevraagd.

De gemeente zal de ingediende aanvragen intern verwerken en voorbereiden, waarna
publicatie in de krant zal plaatsvinden. De verwachte doorlooptijd bedraagt 26 weken.

Op 16 april zijn de bewoners aan het Zuideinde en ‘s-Gravenzandseweg (oneven nummers) door St. Droom Je Thuis middels een schrijven geïnformeerd over deze laatste ontwikkelingen. Tevens is zijn in deze brief de nog openstaande vragen beantwoord die op de informatieavond van 16 december 2019 waren gesteld door de aanwezigen. Indien u ook kennis wil nemen van deze brief klik dan hier.

December 2019

Op maandagavond 16 december heeft Droom Je Thuis een omwonendenavond georganiseerd voor de bewoners van het Zuideinde en de ‘s-Gravenzandseweg (oneven nummers) in Naaldwijk. De toekomstige bewoners van Droom Je Thuis waren met hun ouders aanwezig om de omwonenden te informeren over de nieuwbouwplannen. Het was een mooi moment voor de buurt om kennis te maken met de toekomstige bewoners.

Op woensdag 18 december hebben Cobie Gardien, wethouder Ruimtelijke Ordening Gem. Westland en Kees Quak, voorzitter St. Droom Je Thuis, de  anterieure overeenkomst (A.O.) ondertekend. Deze overeenkomst is een z.g. grondexploitatieovereenkomst die men sluit voor de vaststelling van een exploitatieplan. Deze overeenkomst sluit men af in de beginfase van een project vóór de vaststelling van een exploitatieplan.

Nu deze gebeurtenissen gepasseerd zijn kan St. Droom Je Thuis haar bouwplannen openbaar maken en de procedures starten die nodig zijn voor het aanvragen van de bouw- en omgevingsvergunning. 

Op deze pagina publiceren wij de voortgang van de bouwprocedure proces en alles wat interessant is om met u te delen. Wilt u direct op de hoogte blijven van wat er de komende tijd zoal gebeurt bekijk dan regelmatige onze website en deze pagina.