Marit, dit is haar verhaal

Marit (1997) is een lieve en leuke jongedame. Zij heeft na haar geboorte een normale start gehad, echter door een hartspierziekte die hartritmestoornissen geeft, is zij op 4 jarige leeftijd langdurig gereanimeerd. Hierdoor is zij in coma geweest en heeft zij NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) opgelopen.

Door haar NAH ten gevolge van zuurstofgebrek en haar coma, is haar ontwikkeling op alle vlakken verschillend. Waar ze bij het één aardig op haar leeftijd zit, wil het op het andere vlak niet écht lukken. Zeker als er verschillende gebieden van het brein worden gebruikt, zoals bij lezen en rekenen wordt het lastig voor haar. Toch begrijpt ze vaak meer dan wat men van haar verwacht, zeker op sociaal en emotioneel gebied. In haar dagelijkse leven zal Marit afhankelijk blijven van begeleiding, maar ondanks alles is ze nog steeds die vrolijke meid met een enorm gevoel voor humor, waar ze anderen soms verbaast door haar onverwachtse, komische opmerkingen.

Marit gaat overdag naar dagbesteding om te werken. Ze werkt 4 dagen in de week als hulpboer op een zorgboerderij. De éne helft van de dag helpt ze op de boerderij en de andere helft in de winkel op de hoeve. Ze heeft het daar erg naar haar zin met haar collega’s en ook daar gaan de grapjes over en weer.

In haar vrije tijd danst Marit bij een G-groep en rijdt ze paard op een aangepaste manege. Ook houdt ze ervan om creatief bezig te zijn. Fietsen, legpuzzels, muziek luisteren, spelletjes, het bakken van allerlei lekkers en haar moestuintjes doet ze met enorm veel plezier.

Marit logeert al vanaf zomer 2013 bij Stichting Droom je Thuis. Ze heeft het er erg naar haar zin. Ze geniet van de weekenden en vakanties. Ze wil in de toekomst graag, samen met haar ‘Droom je Thuis’ vrienden, gaan wonen in hun Droom je Thuis Huis!