Noor, dit is haar verhaal

Noor (2003) is een enthousiast, communicatief, gevoelig en sociaal meisje. Door een stofwisselingsziekte heeft zij een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zij zit in een (handbewogen) rolstoel, maar kan ook kleine afstanden lopen met een rollator.

Ze is graag buiten op straat en maakt dan makkelijk contact. In de buurt horen wij regelmatig: “Oh, u bent de moeder/vader van Noor!” Noor houdt van grapjes, en ondanks haar verstandelijke beperking heeft zij humor soms sneller door dan anderen. Ze heeft gevoel voor taal en beschikt over een bijzonder goed geheugen. Dit laatste komt de ouders, inmiddels vijftigers, goed van pas…

Net als veel andere jongeren is ze soms niet van haar telefoon of iPad af te slaan. Maar voor kinderen als Noor vergroten deze apparaten haar wereld. Zij belt/mailt/appt met de opa’s en oma’s, nichtjes, vriendinnen pgb’ers en buren. Als ouders zijn wij dankbaar voor deze grote groep lieve mensen om haar heen. Sinds een paar jaar doet zij met veel plezier aan de sport Framerunnen en ook gaat ze in haar vrije tijd graag naar het zwembad. Noor zit in het laatste jaar van het VSO en loopt nu stages om te kijken wat straks een geschikte plek voor haar zou kunnen zijn. Een warme, veilige omgeving en gezelligheid zijn hierbij voor haar van belang.

Droom Je Thuis kwam heel onverwacht op haar en ons pad, maar het lijkt ons een unieke kans. Om haar ‘los’ te laten voelt niet natuurlijk, maar gelukkig heeft ze haar oudere broer Roel, die vorig jaar op kamers is gegaan, als grote voorbeeld.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat Noor een fijne tijd gaat krijgen bij Droom Je Thuis!