Ruben, dit is zijn verhaal

Ruben (1997) is geboren met Downsyndroom en heeft een opgewekt, zorg- en behulpzaam karakter. Hij houdt erg van gezelligheid en is altijd in voor een grapje maar heeft ook de behoefte aan rust. Ruben vermaakt zich dan prima op zijn eigen kamer waar hij muziek luistert of filmpjes op zijn computer of mobiel kijkt.

Ruben woont thuis bij zijn ouders en zijn oudere broer. Op dinsdag werkt hij bij het Werkpalet in Naaldwijk. Op woensdag en donderdag werkt hij in de winkel van een glutenvrije bakker in Scheveningen. Dit is vanwege zijn Coeliakie (auto-immuun ziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten) gegarandeerd een veilige werkplek voor hem.

Ruben danst heel graag en gaat met veel plezier 1x per week naar Special Dance. Ook is hij dol op zingen en muziek maken. Daarom leert hij sinds kort xylofoon spelen bij het Westlands PUUR Orkest – daar geniet hij erg van. Maar het hoogtepunt van de week is zijn paardrijles op de manege Madurodam, waar hij rijdt op één van zijn favoriete paarden Boy of Sam.

Verder houdt Ruben van huishoudelijke karweitjes, boodschappen halen waarbij hij graag de producten scant, spelletjes doen zoals memorie, domino of yahtzee én … ‘n glutenvrije taart bakken met zijn vader of broer!

Hoewel Ruben nog steeds met veel plezier thuis woont, krijgt hij steeds meer de behoefte om zich aan te sluiten bij leeftijdsgenoten, zodat hij samen met hen dingen kan ondernemen. Ruben heeft het bij Droom Je Thuis dan ook enorm naar zijn zin. Wij als ouders wensen hem en alle andere DJT-jongeren een mooie, veilige woonplek met zorg/begeleiding op maat en waar iedereen zichzelf kan én mag zijn!