Tycho, dit is zijn verhaal.

Deze vrolijke jongen is Tycho (2003). Hij heeft een jongere broer, Milan.

Het liefst luistert hij naar muziek, uiteraard met zingen én dansen. Hij vindt het super als iedereen met hem mee doet. Hij is altijd in voor een feestje!

Tycho’s grote passie is ook vrachtwagens en tractors. Hij kan niet lezen of schrijven, maar hij herkent de merken en logo’s van de wagens van grote afstand. Het liefst is hij lekker actief buiten op z’n tractorskelter, máár hij zal altijd opletten of hij niet ergens een vrachtwagen hoort of ziet. Daar zal hij dan uitbundig naar zwaaien, met de hoop dat de chauffeur hem ook ziet! Ook tijdens het ‘chillen’ op z’n tablet met YouTube komt menig voertuig voorbij.
Na een ogenschijnlijke normale start, kreeg Tycho, toen hij 16 maanden oud was, de eerste van vele koortsstuipen. Vanaf die tijd is hij in een hele bijzondere achtbaan van vervelende gebeurtenissen terecht gekomen, waaruit bleek dat Tycho een ernstig verstandelijke beperking heeft. Later zijn daar autisme en epilepsie bijgekomen. Hij zit op een school voor speciaal onderwijs, in een zorggroep. Langzamerhand zal hij samen met zijn ouders uitkijken naar een passende werkplek of dagbesteding.

Hij heeft bij alles wat hij doet begeleiding en zorg nodig. De kennismaking met Stichting Droom Je Thuis kwam, ook voor ons, precies op het juiste moment. Droom Je Thuis heeft Tycho en zijn gezin zoveel gebracht. Hij gaat sinds 2015 enthousiast naar de logeerweekenden. Het is geweldig om te zien hoe de kanjers onderling met elkaar omgaan. Steeds vaker (video)bellen of ze zoeken elkaar op buiten de logeerweekenden om. Er is oprecht een familieband ontstaan. Onze droom is dat Tycho straks een mooie plek heeft in ons droomhuis, waar hij met de juiste zorg en begeleiding, zo zelfstandig als mogelijk zal kunnen wonen, zich verder kan ontwikkelen, maar zich vooral thuis zal voelen met de rest van de kanjers.