Doorbraak wooninitiatieven toeslag

Vanaf 2013 krijgen bewoners van wooninitiatieven met een pgb – toen uit de Awbz – nu uit de Wlz een extra toeslag op hun indicatie. Dat is destijds besloten door de Tweede Kamer. Aanleiding was de verlaging van de budgetten, waardoor wooninitiatieven ten onder dreigden te gaan. Sinds de invoering van de zogenoemde ‘wooninitiatieven toeslag’ is er door Per Saldo gelobbyd met VWS over de manier waarop dit bedrag besteed mag worden. De laatste stap is daarin nu gezet: ook de huur voor de gemeenschappelijk ruimte mag uit de toeslag betaald worden. Dat is belangrijk nieuws voor veel wooninitiatieven en hun bewoners. Deze nieuwe regel gaat in vanaf 1 januari 2017.
Het bedrag van € 4.102,– (2017) ontvangen bewoners met een pgb-Wlz automatisch bovenop hun indicatie zorgprofiel/zorgzwaartepakket. Vanaf 2013 is stapsgewijs duidelijk geworden waaraan het besteed mag worden.

Wooninitiatieventoeslag Wlz_2017

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.