Overhandiging cheque Collegetour 2017

Verslag College Tour

‘Het g€ld ligt op straat. Pak jij het op?

Bij deze College Tour op 30 november 2017 legden elf organisaties in één minuut hun sponsorverzoek voor aan het publiek. Het publiek bepaalde vervolgens welke 3 er doorgingen naar het panel van deskundigen: Mark Stolk namens Fonds Westland, Paul Steyn namens St. Loswal de Bonnen, Gerard van Hoeven namens RaboWestlandfonds, Arie Dijkstra namens Priva en Remmert Keizer namens GJ Personeelsdiensten.

De volgende drie inspiratoren kwamen aan het woord:

Remmert Keizer, directeur GJ Personeelsdiensten, vindt dat je als bedrijf in de regio waar je het verdient, ook iets voor de samenleving moet doen. Zij sponsoren o.a. diverse sportclubs. De extra aandacht die het bedrijf krijgt van de sportclubs, is een blijk van waardering. Sponsoring doen zij niet uit commercieel oogpunt. Het ter beschikking stellen van auto’s, wat zij ook doen, geeft een goed gevoel.

Tilly Goes, voorzitter van De Zonnebloem regio Westland, slaagt er regelmatig in om financiering van fondsen te ontvangen. ‘Zorg eerst dat je je plan in je eigen club, onder de vrijwilligers, communiceert. Zij gaan al zaaien en zorgen voor draagvlak.’ Ook besteedt Tilly veel aandacht aan nazorg. De fondsen worden regelmatig uitgenodigd voor bijeenkomsten en leuke momenten.

Hans van der Knaap, voorzitter van Tennisclub Honselersdijk, heeft een luxe probleem. Er is een wachtlijst van sponsoren. Zijn geheim: de club is één grote familie van 700 leden, die voor elkaar zorgt. Ze vragen niet veel sponsorgeld en geven dit ook weer deels terug in de vorm van een sponsoravond.

De panelleden werden voorgesteld:

Mark Stolk, voorzitter van Fonds Westland, vertelde dat het fonds reeds 25 jaren geld doneert aan stichtingen en verenigingen die iets extra’s nodig hebben voor investeringen. Jaarlijks keren zij zo’n € 400.000 uit. Hun werkgebied is alleen Westland. Tegenwoordig helpen zij ook particuliere initiatieven. Ze letten o.a. op of het eenmalig is of iets terugkerend is en of de stichting of vereniging zelf voldoende middelen heeft. ‘Heb je een vraag of een idee, zoekt contact met onze Margreet Aantjes. De drempel is niet zo hoog.’

Gerard van Hoeven, namens RaboWestlandfonds, wil de maatschappelijke impact in de regio (Westland, Maassluis, Hoek van Holland) verbeteren. Ze dragen graag bij aan educatie. Naast dit fonds heeft Rabobank Westland ook de Clubkascampagne, het Innovatiefonds en overige sponsoring.

Paul Steyn, voorzitter van Stichting Loswal de Bonnen, mag jaarlijks zo’n € 250.000 uitgeven. Dit fonds let op of een project de samenleving verbetert en of er wordt samengewerkt. Zij behandelen projecten uit de regio Westland, Midden Delfland en Hoek van Holland.

Arie Dijkstra van Priva vertelde dat het bedrijf het belangrijk vindt het verenigingsleven te stimuleren. Met name het activeren van jeugd vinden zij waardevol. Projecten met dit doel én gevestigd in (of soms rond) De Lier, komen in aanmerking voor sponsoring.

Remmert Keizer liet weten de laatste jaren met name in jeugd en jongeren te sponsoren.

De reacties van het panel op Stichting Droom Je Thuis:

Mark Stolk vroeg of het Westlandse kinderen betreft.

Paul zag in dat deze ontwikkeling bij de huidige tijd past. Dichtbij de samenleving de persoonlijke ondersteuning geven. Arie vond dat dit tehuis er gewoon moet komen. Het project zal voldoende potentie hebben om het voor elkaar te krijgen. RaboWestlandfonds heeft deze stichting reeds gefinancierd. Een tweede maal doet dit fonds niet. Remmert is trots hier een bijdrage aan te mogen leveren. ‘Het betreft kinderen, dat raakt ons’.

Stichting Droom Je Thuis kan rekenen op steun van drie panelleden!

Na afloop zijn de drie fondsen uit het panel én fonds Filiorum Future en Westland Cultuurweb (regeling kleine culturele initiatieven) beschikbaar voor vragen.

Er werd nog goed nagekletst en genetwerkt.

De organisatoren van deze College Tour zijn zeer tevreden. Genoeg enthousiasme voor organisaties om hun aanvraag te presenteren, veel animo dus een volle zaal, relevante inspirators en zeer waardevolle feedback van het panel. De interactie en de input van de deelnemers maakten de bijeenkomst relevant voor alle aanwezigen.

De fondsen in het panel hebben de financiële aanvraag van de finalisten inmiddels behandeld.

Er zijn drie organisaties die van RaboWestlandfonds, St. Loswal de Bonnen en Fonds Westland een cheque zullen krijgen uitgereikt. De uitreiking heeft plaatsgevonden op 9 januari 2018. WOS TV was erbij aanwezig en via deze link (https://youtu.be/fCfPJsHOBSI) kunt u een deel van het videoverslag bekijken.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.