Tiende Ladies Run met recordopkomst en -opbrengst voor DJT

In 2009 werd een week na de Rotterdammarathon voor het eerst de Ladies Run bij AVW georganiseerd voor wat toen nog een tijdelijk evenement leek te zijn. Stuwende kracht achter de loop voor het goede doel was Astrid Wilmink, die bij vele Maassluise winkels artikelen wist te ontfutselen voor de tombola en zelfs niet te beroerd was om extra geld op te halen als toiletdame in een bekend plaatselijk café.

Het bleef echter niet bij die ene keer en inmiddels is de loop een begrip in de regio geworden, zoals afgelopen 15 april bleek bij de druk bezochte lustrumeditie met Stichting Droom je Thuis (Poeldijk) als goede doel. Om 10 uur begonnen de meisjes (plus enkele jongens) aan hun 1000 meter op de baan, tien minuten later gevolgd door de loopsters op de 3,5 of 10 km. De omstandigheden waren zowel voor de loopsters als het voornamelijk mannelijke publiek prima te noemen, waardoor de tombola na afloop ook plaats kon vinden in de buitenlucht op het sfeervolle terras van het clubhuis. Erg leuk was de aanwezigheid van medewerkers van de Stichting en de gehandicapte jongeren, die menig prijs in ontvangst mochten nemen.
De verloting was zoals te doen gebruikelijk uiteraard in handen van Astrid, wat ze ondanks haar verminderde gezondheid met verve deed. Tussendoor werd ze voor haar activiteiten in de afgelopen tien jaar letterlijk in de bloemetjes gezet, waarna ze de hoop uitsprak dat de Ladies Run ook de komende jaren voortgang zal vinden al zal dat helaas niet meer door haar zelf kunnen worden uitgevoerd.
Nadat de hoofdprijzen (weekendjes weg) waren verdeeld werd de opbrengst van deze dag bekend gemaakt: bijna 1000 euro (€980) voor Droom je Thuis! Een prachtig resultaat na een onvergetelijke zondagochtend.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.