Bezwaarmaker Droom-je-thuis-huis voelt zich slachtoffer van ‘hetze’

Nieuwsbericht uit AD Westland geschreven door Maarten Bakker

De omwonende die een procedure heeft aangespannen tegen de komst van het Droom-je-thuis-huis in Naaldwijk voor meervoudig gehandicapten voelt zich slachtoffer van een hetze. Dat zei de man maandag bij de bestuursrechter in Den Haag.

Volgens hem is hij aan de schandpaal genageld. ,,Er is in media geslingerd dat ik tegen de komst van gehandicapte kinderen ben. Ik heb daar echter totaal geen moeite mee.” Door alle ophef zou er ‘een onleefbare situatie’ voor zijn gezin gecreëerd zijn.

,Ik schrik van wat ik hoor”, zei de Haagse bestuursrechter naar aanleiding van het verhaal van de bezwaarmaker uit Naaldwijk. Voorzitter Kees Quak van de stichting Droom-je-thuis, die het huis wil laten bouwen, ontkende dat hij een hetze heeft gevoerd op de sociale media tegen de bezwaarmaker. ,,We hebben alleen ons verhaal verteld”, zei hij. ,,Ons doel om een Droom-je-thuis-huis te bouwen wordt door heel Westland gesteund.”

De gemeenteraad van Westland ging al akkoord met de bouw van het pand aan de Zuideinde in Naaldwijk. Twaalf jongvolwassenen met een meervoudige handicap of verstandelijke beperking kunnen er gaan wonen met de zorg die ze nodig hebben. De bezwaarmaker meent dat er in de bouwplannen onvoldoende rekening is gehouden met de beperkte ruimte in de woonwijk aan Zuideinde. Daardoor zou er grote verkeerschaos in de wijk ontstaan, zeker als er nog meer woningen in de omgeving komen.

De gemeente had daar volgens de bezwaarmaker beter onderzoek naar moeten doen. Volgens zijn juriste heeft de gemeente zich gebaseerd op een ‘papieren werkelijkheid’. ,,De gemeente moet eerlijk zijn over de feiten”, zei de juriste.

De gemeente Westland reageerde dat de verkeerssituatie aan Zuideinde goed is onderzocht door deskundigen.

De rechter beslist over twee weken of het bouwplan vernietigd wordt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.