Droom Je Thuis huis mag doorbouwen, bezwaren ongegrond

Ouders en kinderen van het Droom-Je-Thuis-huis kunnen opgelucht ademhalen. De rechter heeft op 9 augustus 2021 het bezwaar tegen de komst van twaalf zorgappartementen in het centrum van Naaldwijk ongegrond verklaard.

Ook de eerder opgelegde bouwstop werd door de rechter afgewezen. Dat betekent dat er weer doorgebouwd mag worden. Twaalf jongvolwassenen met een meervoudige handicap of verstandelijke beperking kunnen er gaan wonen met de zorg die ze nodig hebben.

De bezwaarmaker, een omwonende, meent dat er in de bouwplannen onvoldoende rekening is gehouden met de beperkte ruimte in de woonwijk aan Zuideinde. Daardoor zou er grote verkeerschaos in de wijk ontstaan, zeker als er nog meer woningen in de omgeving komen. Ook de rechter heeft deze bezwaren nu ongegrond verklaard.

De uitspraak van de rechter is ‘onwijs goed nieuws’, volgens vader en voorzitter Kees Quak. ,,De kanjers kunnen nu eindelijk uit gaan kijken naar hun droomhuis.‘’ Door het proces heeft de realisatie van de zorgappartementen vertraging opgelopen, maar Stichting Droom Je Thuis blijft optimistisch. ,,Met deze uitspraak én de steun van de Westlandse bevolking, bedrijfsleven en de buurt wordt onze droom eindelijk werkelijkheid: een fijne woonomgeving voor onze kinderen, samen met de omwonenden!”

Nadat de uitspraak van de bestuursrechter bekend was geworden hebben de ouders en een aantal kanjers van Droom Je Thuis een klein feestje gevierd op een terras in het centrum van Naaldwijk en gezamenlijk geproost op de goede afloop van deze gebeurtenis.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.